Pollo alla Cacciatora şi polenta

Reţeta a fost creată în cadrul concursului de reţete Mega Image pe care îl jurizez şi la care vă invit să participaţi

Chicken Cacciatore sau Pollo alla Cacciatora e una dintre acele mâncăruri care-ţi ajunge la suflet şi îţi încălzeşte prânzul sau cina iremediabil. Ca şi ghiveciul nostru de toate zilele, Pollo alla Cacciatora e un fel de mâncare cu multe variaţii dar care începe cu un sos de bază pe baza de roşii, vin şi ierburi. E simplu, dar fascinant prin simplitate, cu nişte arome care parfumează toată bucătăria. Iar cu o polenta lângă, e chiar masa perfectă pentru mine, pe care aş mânca-o zi de zi.

Reţetă Pollo alla Cacciatora şi polenta


Pollo alla Cacciatora şi polenta

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Poţi face preparatul cu un pui întreg, secţionat în bucăţi: pulpe, aripioare şi pieptul. Restul puiului îl poţi folosi pentru supă.

Ingrediente:

    Pentru pui:
  • 1 casoletă pulpe (vezi *Note)
  • 2 cepe medii
  • 2 căţei usturoi
  • 1 cutie pastă de roşii sau roşii bucăţi (400ml)
  • 300 grame ciuperci
  • 100g măsline şi/sau capere
  • 1-2 ardei graşi
  • 1 frunză dafin
  • 1 cană vin alb sec
  • 1 rămurică cimbru
  • 1 lingură oregano uscat
  • câteva frunze de salvie
  • busuioc proaspăt pentru garnisit
  • ulei de măsline, sare, piper
  • Pentru polenta:
  • 500ml apă
  • 1 lingură concentrat de legume (eu am folosit Fuchs)
  • 1 cană mălai
  • 100 grame parmezan ras

Preparare:

  1. Toacă ceapa şi usturoi mărunt, iar ardeiul gras cubuleţe şi pune-le deoparte. Usucă puiul cu nişte prosoape de hârtie şi condimenetează bucăţile cu sare şi piper.
  2. Încălzeşte puţin ulei de măsline şi sotează puiul până se rumeneşte uşor pe ambele părţi. Lasă bucăţile de pui să se odihnească pe o farfurie şi sotează în acelaşi ulei ceapa 2 minute, apoi usturoiul un minut.
  3. Adaugă ciupercile, sotează-le până îşi eliberează apa, cam 5-7 minute, apoi ardeiul gras pentru încă 5 minute.
  4. Pune vinul şi lasă-l să scadă la jumătate, apoi sosul de roşii, ierburile aromate, mai puţin busuiocul, urmate de măslinele tăiate felii şi/sau caperele precum şi sare şi piper după gust. Poţi finisa preparatul ori pe aragaz, acoperind tigaia şi lăsând puiul la foc mediu timp de o oră sau la cuptor, într-o oală pentru tot atât timp.
  5. Pentru polentă, încălzeşte 2 căni de apă împreună cu concentratul de legume. Când apa e fierbinte, adaugă jumătatea din cana de mălai şi amestecă în continuu. Lasă amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugă restul mălaiului treptat, amestecând bine. Când mămăliguţa s-a închegat, adaugă parmezanul şi amestecă până se topeşte.
  6. Serveşte puiul cu o porţie generoasă de mămăliguţă şi busuioc mărunţit pe deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • de ce polenta si nu mamaliga? care e diferenta intre cele doua cuvinte?

    • Polenta se face cu supa de legume si parmezan, mamaliga doar cu apa si sare :)

  • Buna Bogdan, spune-mi te rog, casoleta de pui … e de 500 gr?
    multam fain anticipat

    • La noi se gasesc de aproximativ 1kg iar cantitatile date sunt atata carne. :)

  • Hmmm, ce arome….trebuie incercata si aceasta reteta :)

  • Si pana la urma i-a venit randul :))
    Am pregatit ieri familiei mele aceasta mancare fff gustoasa! Mersi mult!

  • nu vreau sa fiu carcotas, ci mai degraba sa mi consolidez cunostiintele..asa ca vreau sa intreb de ce adaugi in preparat ciupercile inaintea ardeiului? diferenta de timp de gatire este net in favoarea ciupercilor, si, astfel, necesita mult mai putina preparare termica decat ardeiul sau alte ingrediente..poate e un twist al tau ptr acest fel de mancare, dar nu prea mi se pare ok..

    • Ciupercile le adaug inainte pentru ca lasa mai multa apa si dureaza mai mult sa le gatesti. Adaugand ardeiul dupa isi pastreaza amandoua textura.

Comentează si tu

Read more:
Cooking Lessons #2 – Sparanghelul

Săptămâna trecută a venit din nou timpul pentru încă un curs de gătit/demonstraţie de la Ashlie Dias, bucătarul şef al...

Close