Cheesecake cu zmeură, ciocolată albă şi blat de Oreo

Cheesecake-ul e un lucru de care nu pot niciodată să mă plictisesc, fie că este cu caramel sărat, cu ciocolată sau simplu. De data asta, am schimbat puţin reţeta pentru o aniversare molto speciale. Blatul de biscuiţi Oreo puţin amărui s-a combinat perfect cu zmeura acrişoară şi ciocolata dulce într-un desert decadent şi bogat.

Reţetă cheesecake cu zmeură, ciocolată albă şi blat de Oreo


Ingrediente:
– 300 grame biscuiţi Oreo fără cremă
– 125 grame unt
– 400 grame cremă de brânză (Philadelphia, Quark)
– 1 tabletă ciocolată albă (80g)
– o cană de zmeură
– 2 ouă
– 200 grame smântână lichidă
– gem de zmeură pentru garnisit

Preparare:
Topeşte untul la foc mic. Macină biscuiţii într-un robot de bucătărie sau cu ciocanul de şniţele. Toarnă untul topit peste biscuiţi, amestecă bine apoi aşază blatul în tava de cheesecake într-un strat subţire. Pune tava în frigider până crema este gata.

Pune ciocolata la topit în bain-marine. Când ciocolata topită s-a răcit, amestec-o cu crema de brânză, smântâna dulce, ouăle şi zmeura. Când adaugi zmeura, amestecă uşor cu o spatulă pentru a-i păstra forma.

Chiar dacă cheesecake-ul este o plăcere vinovată, eu încerc să reduc numărul de calorii reducând zahărul din reţetă. De data aceasta, nu am adăugat deloc pentru că a fost ciocolata destul de dulce, iar biscuiţii şi toping-ul sunt, de asemenea, dulce. Dacă preferi mai mult, gustă crema şi adaugă zahăr chiar înainte de zmeură.

Porneşte cuptorul pe treapta medie. Toarnă compoziţia peste blatul de Oreo şi dă tava la cuptorul încins pentru 20-30 minute sau până crema de brânză s-a închegat. Partea mai grea, dar necesară e să acoperi cheesecake-ul odată ce s-a răcit cu o folie de plastic apoi să-l pui la frigider pentru 3-4 ore, preferabil peste noapte.

Rezultatul e unul senzaţional şi e probabil cel mai bun cheesecake din serie. Este cremos, catifelat, dulce acrişor şi cu un blat crocant uşor amărui.




Comentarii la acest articol

  • Cum ai scapat de crema de la Oreo? Banuiesc ca ai rotit si ai lins crema, nu? :-)

    • Am rotit biscuitii si apoi am racait crema cu un cutit. Mi-a iesit cam o ceasca de crema cu care n-am avut ce face. E tare gretoasa fara biscuiti :))

  • Buna idea unui cheesecake fara zahar. Un desert delicios, dar mai lejer.

  • Am sa o fac, dupa cum arata cred ca e delicioasa
    Va sarut si mai vreau retete

    • Vin retete, cu frecventa aproape zilnica. Te mai astept! :)

  • Eu as vrea sa te intreb niste tehnicalitati, ca ne tenteaza si pe noi reteta ta.

    Ce diametru are tava ta de cheesecake? E ca o tava springform normala?

    Thnx! :)

    • N-as sti sa aproximez cu exactitate masura, dar e o tava cu fund detasabil de 27-30cm diametru, cred. Daca iese cheesecake-ul mai intins, nu cred ca-i mare tragedie :)

  • Imi plac torturile mai inalte un pic, alea prea intinse parca ma cam dezumfla. But that’s just me :)

    Din fericire, avem una de 26, deci e perfect :)

    • Si mie la fel, mai inalt e mai bine :)

  • Ceau Bogdan, spune-mi te rog ce fel de smantana lichida ai folosit? Multumesc mult!

    • Angela, cu cat mai grasa, cu atat mai bine. E una de la Dorna pentru frisca 32%, ti-o recomand pe aceea. :)

  • Multumesc frumos, weekend placut!

Comentează si tu

Read more:
salata cu crab
Salată cu crab şi sparanghel

Eram in the mood pentru ceva exotic acum câteva săptămâni, aşa că în timp ce îmi făceam loc prin forfota...

Close