Cheesecake cu mango

Având în vedere că ţin foarte mult la stilul meu de viaţă sănătos, imediat ce am ajuns pe meleaguri olandeze, am avut grijă să îmi fac abonament la sală. Zis şi făcut, mers des şi văzut în cele din urmă un cântar cu multe butoane pe care se urca mai toată lumea. Mă apropii de el şi observ că îţi dă un lung bilet cu statistici după ce îi spui câte ceva despre tine, printre care body fat (grăsimea corporală?), masa musculară, vârsta metabolică şi greutatea recomandată. S-a dovedit că, deşi sănătos şi voios, am cu câteva kilograme sub greutatea recomandată… ceea ce unii ar numi subponderal. Şi se înţelege de ce… nu gătesc mâncăruri bogate în grăsimi, carbohidraţii îi mănânc rar şi îi ard la sală iar dulciurile le fac şi consum cu măsură. S-ar cam putea să consum mai puţine calorii decât e nevoie. E o strategie bună dacă vrei să mai pierzi din kilograme sau faci excese mai multe, dar nu când eşti foarte conştiincios cu ce şi cum mănânci.

Aşadar, v-am explicat ce-i cu reţeta de mai jos, eu care nu gătesc torturi/tarte decadente aşa des. Iar după experienţa asta nu o să o fac prea des… a stat cheesecake-ul în frigider câteva zile până să am cui să distribui câte o porţie. Şi parcă mi s-a şi dus semi-permanent pofta de cheesecake-uri, după am tot gătit şi mâncat atâtea. E ceva ce am făcut în trecut la preselecţia Master Chef (atunci cu ananas şi kumquats confiat; mare dezamăgire emisiunea btw) şi am zis să repet zilele astea, că tot erau mango suculenţi şi dulci în piaţă. Rezultatul – ca orice cheesecake de până acum, dar cu o tentă mai exotică. Nu mi-a plăcut că aroma nu a fost aşa intensă şi dacă ar fi să repet reţeta, probabil aş reduce piureul de mango pe foc cu nişte zahăr. Faceţi cum consideraţi, în funcţie de cât de buni sunt fructele pe care le folosiţi.

Reţetă mango cheesecake

Cheesecake cu mango

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 8

Ingrediente:

    Pentru blat:
  • 300g biscuiți digestivi
  • 125g unt
  • Pentru cremă:
  • 400g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 150g zahăr
  • 1 mango
  • 1 linguriţă extract de vanilie (sau 1 păstaie)
  • Pentru garnisit
  • zmeură proaspătă
  • gem de zmeură

Preparare:

  1. Topeşte untul pe foc mic. Pasează biscuiţii într-un robot de bucătărie. Amestecă biscuiţii cu untul, întinde-i într-o tavă rotundă apăsând bine şi pune tava la frigider.
  2. Curăţă mango de coajă, taie pulpa din jurul sâmburelui şi paseaz-o într-un robot. Amestecă crema de brânză cu piureul de mango, zahărul, vanilia şi ouăle până zahărul se dizolvă.
  3. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 200C.
  4. Toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi şi coace cheesecake-ul cam 20-30 minute, până se întăreşte.
  5. Lasă-l să se răcească, apoi acoperă tava cu o folie de plastic şi pune-o în frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Serveşte cu gemul preferat îndoit cu puţină apă şi nişte fructe proaspete. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş
0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

  • Bun, la cat de fan sunt de cizkeicuri pica la fix asta :d. Mango e un fruct care ma pasioneaza din ce in ce mai mult, probabil si de la munca venind influenta, facem un sos de mango in casa pentru un desert.
    Cred ca am mancat un cizkeic cu mago anul trecut, la restaurantul (fostul) lui Nico Lontras din Estonia, a facut de doua ori cat am stat acolo unul cu passion fruit si unul cu mango, ambele insa facute la rece, cu gelatina, normal. Senzationale evident.
    Eu prefer insa cizkeicul copt, cum e si asta al tau.
    Faina prezentare!

    • Si cum faceti acel sos de mango? :) Din ce am vazut prin piata, li s-a cam dus sezonul dar mereu am fost curios de sosul ala de cand am vazut pozele lui Nico.

      Cu gelatina parca i se pierde din textura si nu simti asa mult ca e branza acolo. Sigur, nici cu Philadelphia de la noi nu iese asa branzos cum e cel de la Starbucks. Stiu ca in US au o branza speciala de la Philadelphia special pentru cheesecakes.

  • Minunat!Mai ales ca e cu mango <3

  • Nu stiam ca ai participat la Masterchef…ce te-a nemultumit?

    • La preselectii a fost organizare proasta (dar PROASTA), iar in emisiune bucatarii nu faceau diferente dintre anumite ingrediente (chimion/chimen de ex.) si mai toata emisiunea puneau accent pe scandal si certuri. Pe unde mai pui ca mancarurile gatite mai de toti concurentii erau mediocre…

  • Arata senzatie! Felicitari. Trebuie sa incercam asa ceva. :)

  • Ce crema de branza folositi? Philadelphia?

    • Philadelphia ar merge şi Quark daca gasesti :)

  • Multumesc.
    Inca o intrebare. Nu sunt fan mango dar sunt innebunita dupa cheesecake (asta ar fi prima data cand incerc sa fac acasa). Ce alt fruct ar avea textura asemanatoare cu mango? Sau pot renunta complet la fruct introdus in compozitie?

    • Daca nu iti place mango, incearca un reteta asta de cheesecake clasic. E cea mai populara reteta de pe blog si ai sa intelegi de ce.

      Acum te recunosc si eu dupa adresa de email. :) Spor la bucatarit si sa-mi spui cum a iesit!

  • Acum mi-am dat seama ca ne si cunoastem :-) …nu stiam ca gatesti.

Comentează si tu

Read more:
porc crocant cu sos de lychee
Porc crocant cu sos de lychee

Ce-mi lipsea în Bucureşti în cartierul în care stăteam era o măcelarie bună. Singura pe care o văzusem era chiar...

Close