Cheesecake brownies roşii pentru Valentine’s

Nu ştiu dacă sărbătoriţi Valentine’s Day sau Dragobetele, pe amândouă sau pe niciuna, dar mă gândesc că mai devreme sau mai târziu veţi vrea să gătiţi o cină specială pentru o persoană specială.  Iar dacă un sufleu de ciocolată sau un cheesecake nu vă încântă prea mult, cred că aceste brownies roşii combinate cu o cremă de brânză acrişoară ar fi desertul perfect pentru o cină romantică. Eu am încercat reţeta pentru ziua unei prietene şi a ieşit uber delicioasă – brownies-urile au avut un înveliş crocant, un interior dens şi ciocolătos, aşa cum îi stă bine oricărei brownie, iar crema de brânză a temperat dulceaţa dată de zahăr. Colorantul n-a fost pe cât de puternic mă aştetam (trebuia să avem un roşu intens) dar pentru o primă încercare, eu cred că a ieşit bine. Cred că brownies-urile astea ar merge şi de 1 sau 8 martie, că au culoarea mărţişorului aşa că ţineţi minte reţeta pentru luna viitoare!

Reţetă red velvet cheesecake brownies


Cheesecake brownies roşii

Ingrediente:

  • 100g unt
  • 60g ciocolată
  • 2 ouă
  • 1 cană zahăr (sau mai puţin, după gust)
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 1/2 linguriţă colorant roşu
  • 2/3 cană făină
  • 200g cremă de brânză
  • 1/3 cană zahăr
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180C/treapta medie. Pune untul şi ciocolata la topit, la bain-marine şi amestecă-le să se omogenizeze.
  2. Bate ouăle cu cana de zahăr, extractul de vanilie şi colorantul. Adaugă ciocolata amestecată cu unt (care să nu fie fierbinte) şi omogenizează compoziţia.
  3. Adaugă făina şi sarea deodată şi încorporează-le în aluat cu mişcări în formă de 8 folosind o spatulă. Toarnă amestecul într-o tavă (eu am una de 30x20cm) şi nivelează-l.
  4. Pentru stratul de brânză, bate restul zahărului cu vanilia şi ouăle până zahărul se dizolvă. Toarnă linguri generoasă de cremă de brânză peste aluatul de brownies, fără să le uniformizezi. Folosind o spatulă sau un cuţit trasează forme de 8 prin aluat pentru un efect marmorat.
  5. Pune brownies în cuptor pentru 35-40 minute, testând cu scobitoarea spre sfârşit să vezi dacă s-au făcut în interior. În final, lasă-le să se răcească, apoi taie-le cubuleţe. Enjoy!

Desigur, puteţi să le tăiaţi mai mare. Noi am ales porţii cât o muscătură să ajungă la cât mai mulţi.




Comentarii la acest articol

  • Hmm.. voi incerca maine reteta ta, ca si martisor pentru parintii prietenului meu – si sper sa impresionez :D

    Crema de branza – este ok philadelphia?
    Ciocolata – merge si cu cioco neagra?

    Colorant – oare sa dublez cantitatea ca sa iasa culoarea cat mai intensa?

    merci :D

    • Philadelphia e perfecta, chiar. Ciocolata poate fi neagra, daca dublezi colorantul. Ai vazut ca la mine nu a iesit un rosu prea intens. Spor, Ioana, te astept cu impresii! :)

Comentează si tu

Read more:
Gem de hibiscus

Ştiu, din hibiscus se face de obicei ceai. Dar fiind o floare aşa aromată, m-am gândit să încerc ceva diferit....

Close