Chec cu mac si portocale

Jul 4, 2012
Bogdan

Exceptând vremea, care e imprevizibilă ca mine în faţa rafturilor de la magazin, începe să-mi placă din ce în ce mai mult aici. Zilele trecute am găsit un loc unde servesc nişte bagels tare buni cu zeci de topping-uri, perfect pentru brunch. Am descoperit şi un supermarket exclusiv cu produse bio/eco cu o diversitate fascinantă de produse. Au cam tot ce şi-ar putea dori un vegetarian/vegan de la un magazin de genul ăsta. Şi, deşi am fost de două ori, n-am reuşit să-l descopăr decât pe jumătate, fiindcă mereu era pe punctul de a se închide. M-am pus şi pe crescut o maia, că tot simţeam nevoia unui pet :). Trecând peste asta, vă pregătesc nişte reţete tare bune pe care le-am încercat zilele astea în nişte momente de inspiraţie maximă. Până atunci, o să vă povestesc despre un chec făcut înainte de plecare, unul parfumat şi pufos cu o combinaţie inedită. Al meu a fost o variantă fără gluten, deci mai puţin pufos fiindcă am folosit făină de hrişcă. Oricum, vi-l recomand cu căldură dacă vreţi o gustare pentru dimineaţă, ceva de luat la serviciu la pachet sau de însoţit ceaiul de la ora 5.

Reţetă chec cu portocale şi mac


Chec cu mac si portocale

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 1 hour

Porţii: 6-8

Ingrediente:

  • 200g grame făină (cam 2 căni)
  • 150g unt
  • 100g zahăr
  • 50g mac
  • 80g gem de caise
  • 3 linguriţe coajă rasă de portocale
  • 1/2 cană suc de portocale
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180C/treapta medie. Unge o tavă de tort cu puţin ulei şi tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi macul.
  3. Încălzeşte pe foc mic untul cu gemul de caise, zahărul, sucul şi coaja de portocală, amestecând până zahărul s-a dizolvat şi compoziţia e omogenă.
  4. Lasă compoziţia să se răcească puţin (până e călduţă la atingere), apoi adaugă ouăle pe rând, încorporându-le cu un tel.
  5. Combină ingredientele uscate cu cele umede, apoi toarnă amestecul în tava de tort.
  6. Pune tortul în cuptor pentru aproximativ 1 oră. Taie-l când este rece şi serveşte-l la micul dejun sau ca desert. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Concurs Electrolux şi o invitaţie

A trecut ceva timp de la ultimul concurs, aşa că a venit timpul să vă invit la unul nou, de...

Close