Cereale cu scorțișoară și cocos (fără gluten & zahăr)

Nu am prea gătit vara asta din cauza comodității – zeci de salate, carne la grătar sau mese în oraș nu au meritat propria lor postare pe blog. Mutat într-un oraș nou acum câteva săptămâni și cu câteva zile acasă înainte sa încep serviciul, am zis să dedic timpul liber unui lucru pe care l-am neglijat mult în ultima vreme. Nici nu sunt sigur că mai citește cineva postările recente, doar pe cele mai vechi găsite în Google. Lăsând asta la o parte, am început să mă uit prin arhiva proprie, unde-mi salvez toate rețetele ce vreau să le încerc și să purced la treabă. Mai am alte rețete pe țeavă, dar deocamdată vă prezint ceva simplu și sănătos.

Unul dintre lucrurile mele preferate pe care să le mănânc dimineață sunt cerealele. Niște cereale aromate și crocante, servite cu lapte rece, să nu se înmoaie prea mult, câteva felii de banană și poate fructe de pădure. Una așa mic dejun nu s-a mai întâmplat de mult timp, de când am observat că nu tolerez lactoza din laptele proaspăt, dar și de când evit zahărul pe cât pot de mult. Iar cerealele din comerț sunt pline de zahăr, făină albă lipsită de nutrienți și tot felul de aditivi pentru te-miri-ce. Așa că am înlocuit laptele de vacă cu cel de cocos, alune de pădure sau alune macadamia iar cerealele cu unele făcute în casă. Inspirate după unele din comerț, cerealele de mai jos sunt aromate cu multă scorțișoară și îndulcite natural. Deși sunt lipsite de carbohidrați, sunt sățioase, mai ales când adaugi o banană feliată lângă ele.

Rețetă cereale cu scorțișoară

cereale cu scortisoara


Rețetă cereale cu scorțișoară și cocos

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2

Rețetă cereale cu scorțișoară și cocos

Ingrediente:

  • 1 cană fulgi de cocos
  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui crude
  • 1/4 cană semințe de chia
  • 1/4 cană sirop de arțar
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 ou
  • 1 vârf de sare

Preparare:

  1. Pornește cuptorul la 170C și lasă-l să se încălzească. Tapetează o tavă întinsă de cuptor cu hârtie de copt.
  2. Amestecă într-un blender fulgii de cocos cu semințele de chia și cele de floarea soarelui cam 2-3 minute, până devin pudră.
  3. Amestecă făina astfel rezultată cu oul, sarea, scorțișoara și siropul de arțar.
  4. Mută compoziția pe tava tapetată, pune un strat de hârtie de copt deasupra și întinde-o cu o sticlă sau un făcăleț.
  5. Taie aluatul aplatizat cu un cuțit înmuiat în apă sau o rotiță de pizza în patrățele. Coace cerealele pentru 15-20 minute, până încep să se rumenească.
  6. Separă pătrățele după ce s-au răcit și păstrează-le într-un borcan închis ermetic.
  7. Servește cerealele cu lapte sau iaurt ori ca o gustare între mese. Enjoy!

Note/observaţii:

Dacă nu-l aveți prin casă, înlocuiți siropul de arțar cu miere. În loc de semințe de floarea soarelui, puteți folosi de dovleac, nuci sau migdale.





Comentarii la acest articol

  • O idee foarte buna pentru un mic dejun sanatos si satios! Felicitari pentru blog!

Comentează si tu

Read more:
Cum să-ţi înşeli gustul: lămâi dulci fără zahăr!

Unul dintre motivele pentru care mă bucur că mi-am făcut un blog e că mă face să caut reţete noi...

Close