Cele mai bune brownies

Oct 28, 2011
Bogdan

Cele mai multe amintiri legate de dulciurile din copilărie le am cu negresele, nişte prăjituri pe care mama le făcea tare bine şi încă le mai face. Atunci, negresa era prăjitura de referinţă când venea vorba de ciocolată (cacao, mă rog) şi arome intense. Asta până când zilele trecute am avut ocazia să încerc două reţete de brownies şi să descopăr o nouă dimensiune a ciocolatei. Brownies-urile după reţeta de mai jos au ieşit dense, ciocolătoase, fudgy, cu o textură între ciocolată de casă, caramele şi ganache. A fost unul dintre cele mai bune deserturi care mi-au ieşit din cuptor și pe care mi-am promis că o să-l repet cât mai des. E unul dintre acele deserturi la care visezi a doua zi, care-i la fel de terapeutic ca un film bun, gen Amelie sau As Good As It Gets. Nu-i pufos, nu-i uscat, e ciocolată până la capăt. Aşa că dacă sunteţi în căutare de o reţetă de brownies, asta e mama lor! Mulţam Cătălina pentru pont!

Reţetă brownies


Brownies

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 25 minutes

Porţii: 10-12

Ingrediente:

  • - 200 grame ciocolată
  • - 200 grame unt
  • - 85 grame făină (cam 3/4 cană)
  • - 40 grame cacao
  • - 1 cană zahăr (eu am folosit 1/2 cană)
  • - 3 ouă

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la foc mediu spre mic, aprox. 180C. Taie ciocolata şi untul bucăţi şi pune-le să se topească la baie cu aburi, amestecând din când în când să se combine. Castronul în care se topesc cele două NU ar trebui să atingă apa, altfel se arde ciocolata. Pune amestecul deoparte să se răcească. Eu am folosit ciocolată belgiană de la Mega Image - amăruie 2 părţi şi cu lapte 1 parte, astfel a fost nevoie de mai puţin zahăr.
  2. Tapetează o tavă mică şi înaltă cu hârtie de copt; eu am folosit o tavă de brownies care s-a dovedit perfectă pentru operaţiune. Folosind un mixer, amestecă ouăle cu zahărul 3-8 minute până se transformă într-o cremă pufoasă, asemănătoare unui milkshake.
  3. Adaugă amestecul de ciocolată şi unt la ouă, amestecând cu o spatulă în formă de 8. Folosind o sită, cerne deodată toată făina amestecată cu cacao peste compoziţie şi încorporează-le cu spatula; opreşte-te când compoziţia este uniformă - nu vrei să o amesteci prea mult. Toarnă compoziţia în tavă şi pune-o la cuptorul încălzit pentru 25 minute. Dacă după acest timp amestecul tot se mişcă când scuturi tava, mai lasă-l 5 minute. Ar trebui să se formeze o crustă deschisă la culoare şi brownies-urile să fie moi la atingere, dar nu foarte lichide.
  4. Serveşte brownies-urile după ce s-au răcit de tot. Merg perfect cu un pahar de lapte sau tăiate cubuleţe, în castronul cu cereale. Au ieşit cam 12-15 bucăţi pe care le-am terminat singur în câteva zile (piggy!), deşi ar fi rezistat până la 2 săptămâni în frigider. Dacă stau câteva ore la rece, devin mai ciocolătoase şi mai dense, puţin lipicioase şi cu un gust mai intens. Am mai încercat o rețetă înainte de asta, dar brownies-urile au ieșit uscate şi uşor pufoase (poză cu ele mai jos). Enjoy!

0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

  • oh boy oh boy, this looks deadly good!!!
    eu am facut week-endul trecut o reteta de brownies cu caise, luate de la dana2dor, care au iesit foarte bune, insa parca se lipeau de dinti, este o caracteristica a negreselor in general, sau am facut eu ceva ce nu trebuia. Ce dimensiuni avea tava ta?
    Merci si un week-end fain! :)

  • nu am rezistat asa ca azi dimineata am fost sa iau ingredientele, in 15 minute am terminat prepararea si am pus negresa la foc. A iesit o minunatie!!!e aspectoasa si tare tare gustoasa, moale, cu un gust puternic de cacao+ciocolata. Merci mult pentru reteta, deja am incercat 3 retete de la tine, toate de mare succes.
    Keep up the good work :)

  • Am citit reteta aseara si azi dimineata la prima ora am dat fuga la magazin sa cumpar ingredientele .Numai ca nu am fost prea atenta la reteta si in loc de ciocolata normala am pus ciocolata de menaj.Nu am avut nici o importanta, a iesit delicioasa. E o reteta grozava si simpla si rapida si ieftina.

    • Ma bucur ca ti-a placut. Sa experimentezi si cu alta ciocolata, sa vezi cum iti iese :)

  • ai tava speciala de negrese, exact ca in poza trimitere? Unde ai gasit asa tava soeciala? multam

    • Al naibii blog. Tocmai acum ti-am vazut comentariul. Eu am primit tava de la prietenul unei amice din Finlanda. Cauta pe net “tava brownies” si sunt sigur ca gasesti una la fel :)

  • O reteta ffff buna. Multumim!
    Toate bune

  • Daca le fac in forme de briose oare nu merge? (Adica sa nu iasa nici arse, nici necoapte…..

    • Eu zic ca merg. Numai ai grija sa nu le lasi prea mult, cand incep sa prinda crusta (ca in imaginea mea) si sa devina ferme, dar nu tari, le scoti. Le pipai cu degetul si iti dai seama cand sunt coapte. Spor!

  • Prima mea reţetă încercată de la tine este aceasta!
    Doar ce le-am scos din cuptor, arată şi miros foarte bine! :) Abia aştept să se răcească!
    Alături de un pahar de lapte cred ca vor atinge apogeul deliciului :D

    • Vreau sa iterez din nou ca brownies taiate cubulete, in lapte alaturi de cereale fac un mic dejun bestial. Iar brownies a doua sau a treia zi au gustul si mai bun. Dragostea asta pentru ciocolata si unt nu-i buna :))

      • ;)) Te inteleg perfect la capitolul dragoste pentru ciocolata!
        De obicei nu mananc multe dulciuri, dar ciocolata este singura exceptie! :) O sa incerc si combinatia sugerata de tine, sa vedem ce iese… oricum, n-are cum sa nu fie buna cand exista si ciocolata! :D

  • Am incercat sa le fac si eu dar nu mia credscut… oare din cauza ca leam amestecat prea mult? sau ciocolata trebuia racita la frigider? era inca calduta cand am puso in ouale mixate.

    • Tocmai asta e chestia… ca nu trebuie sa creasca. Trebuie sa aiba un interior dens, ciocolatos. La gust si textura cum au fost?

  • Dens !Ciocolatos!:D

  • [...] Reteta de negresa este simpla, una dintre putinele care imi ies satisfacator (am o problema cu negresele…nu pricep de ce). Este imprumutata si adaptata de aici. [...]

  • am reusit sa fac prajitura :) mi a placut foarte mult sa fac 8urile ;)))) cu spatula binenteles ;))) a iesit bine :) e buna rau..reteta :x:x:x

  • Deci se poate face cu orice fel de ciocolata?

    • Se poate, dar ti-o recomand pe cea amaruie pentru o aroma mai intensa :)

      • Am vazut prea tarziu raspunsul si am inceput deja sa fac cu ciocolata Milka cu lapte. Cat zahar trebuie sa pun acum? :D (scuze ca pun atatea intrebari, nu gatesc de obicei si nu stiu chestiile astea)

        • Nu-i problema, eram si eu asa la inceput :) Gusta putin compozitia, ciocolata cu lapte e destul de dulce si nu cred ca-i mai trebuie zahar.

          • Multumesc mult! A iesit perfect. :)

          • Cu placere. Reteta a fost o mica parte din ecuatie, restul e meritul tau :)

  • Am facut reteta asta de enspe mii de ori, si de fiecare data a iesit absolut senzationala. Merci mult Bogdan. :)

    • Cu multa placere, Alina! Daca ai reactii de “mmmmmm” si “ce bun”, atunci misiunea mea cu reteta a fost indeplinita :)

  • Am incercat si eu reteta ieri si nu inteleg de ce nu mi-a iesit. Am facut totul exact cum scrie…mi-a iesit moale si umeda desi am tinuto aproape 40 min la cuptor. Ai vreo idee de ce ar fi putut iesi asa? Multumesc

    • Pai Andreea, cam asa ar trebui sa iasa. Nu uscata ca negresa, ci un miez usor moale, asemanator ciocolatei de casa.

      • Inteleg ce spui sa fie putin moale, dar la mine arata foarte diferit de cum a iesit a ta….a fost asa de moale ca abea am reusit sa o tai, mare parte din ea am mancato cu lingurita.

        • Aaah pai atunci mai trebuia sa o lasi :) Exerseaza si o sa iasa perfecte :)

  • Buna, vreau sa incerc si eu azi reteta :) Imi poti spune te rog aproximativ cat ai lasat-o tu la cuptor…sa ma pot ghida macar asa aproximativ. Ms mult

    • Bianca, in jur de 20-25 minute. Verific mereu centrul sa fie putin moale si atunci o scot. Spor!

  • O cana zahar cam cate gr inseamna? Eu am tot felul de cani, de marimi si forme diferite si nu as vrea sa pun prea mult zahar.
    Stiu ca e o exprimare des folosita dar niciodata nu am inteles-o!
    Multumesc daca imi raspunzi, abia astept sa fac reteta, ador brownie-urile adevarate, moi si dense!

    • Natty, 1 cana de zahar e 200g. Desigur, gramajul difera pentru alte ingrediente. De ex. 1 cana de faina are cam 80g. :) Spor la bucatareli!

  • Tin sa-ti multumesc pt MINUNATA RETETA,un gust divin !!! Cine respecta gramajul ingredientelor si pasii indicati de tine,n-are cum sa dea gres ! Am incercat tare multe retete de brownies dar rezultatul n-a fost nici pe departe acelasi.Am gasit intamplator blogul ,am vazut recomandarea ta( in comentariu) pe blogul lui Adi Hasdean.Am ezitat initial,ma gandeam “eeh,o fi avand sorti de izbanda reteta ?” Sunt incantata si voi face si alte retete .Felicitari pentru blog ! PS: am adaugat sosul de caramel( reteta preluata tot de pe blogul tau,de la un cheescake.am adaugat si niste nuci usor prajite).N-am rezistat sa ma bag la somn inainte de a-l degusta in prealabil,dupa maxim 3 ore de cand il facusem.

    • Cam toate retetele mele dau rezultate la fel de impresionante :P Buna idee cu combinatia de caramel si nuci, cred ca a iesit dementiala. Poate vrei sa incerci si reteta de brownies cu ulei de masline: iese ceva surprinzator de cremos.
      Multam pentru vizita si comentariu, spor la bucatareli! :)

  • Pai da, eu la reteta de brownies cu ulei de masline as avea oaresce plangeri…am incercat sa o fac si cred ca o trec la traume in bucatarie :(…bine, in incercarea de a o face ultra-mega-sanatoasa am folosit faina bio de sarrasin (sau grano saraceno, in italiana, sau buckwheat, in en). A iesit o chestie ca o lipie, mult prea uscata, amaruie si trasnind a ulei de masline (ca deh, am folosit unul de foarte buna calitate, fruttato sau cum ii zicea)…nici vorba de cuburile tale frumoase…unde am gresit? Si eu incerc sa elimin untul si am zis, in sfarsit, brownies sanatoase…cred ca ar fi trebuit sa folosesc faina normala si ulei de masline eventual dintr-acela ne-extravirgin…

    • Aaah, ai folosit faina de hrisca. Nu stiu de ce au devenit tari, ca ale mele au iesit ok de fiecare data cand am facut reteta. Ai batut ouale cu uleiul cateva minute sa arate ca o maioneza?

  • Mda. Mi se pare ca am gresit ceva, nu mai stiu ce, ca am facut-o prin iulie. S-ar putea ca partea asta cu maioneza. Am s-o mai incerc odata cu faina pentru patiserie (sau integrala, daca gasesc, in afara mixurilor pentru paine). Dar stiu ca mirosul de ulei de masline mi s-a parut pregnant. Poate trebuia sa folosesc vreun ulei mai no name, nu nu stiu ce marca cu pretentii. Sau, m-am gandit eu, ulei de samburi de struguri, ca e fara miros, ce zici?

    • Merge ala de samburi. Mie unul mi-a placut combinatia ulei de masline cu ciocolata si textura a fost foarte ciocolatoasa, tot de la uleiul de masline. Daca vrei sa reduci cantitatea de unt, poti incerca reteta celalalta, daca nu tot asta ramane de baza :)

  • Dau tarcoale retetei de ceva vreme, dar abia acum am cumparat cele necesare. O sa ti se para ciudata intrebarea mea, dar am cumparat niste oua uriase (marimea XL, daca ai mai pomenit). In cazul asta, tot trei oua trebuie sa folosesc? Sau e prea mare cantitatea de ou pentru cata faina + cacao este trecuta in reteta?

    • Cristina, in cazul asta as incerca mai bine cu 2 oua. Sau, daca vrei o textura mai bogata, poti adauga si un galbenus. Sunt retete de prajituri cu ciocolata care se fac si cu 5 oua deci cred ca nu poti sa ai prea multe oua :)

      • Trebuie sa-ti zic ca sunt foarte dezamagita. Am stricat o cantitate dubla de ingrediente, pentru ca in loc de doua negrese ciocolatoase mi-au iesit doua tălpi (fara nicio exagerare). Ingredientele au fost cantarite perfect, cuptorul meu este electric (deci aici am respectat intocmai reteta, mai ales ca e prima data cand o fac). In cuptor s-au umflat, facusera o crusta usor deschisa la culoare,frumusica..chiar m-am mirat ca mi-au iesit din prima. Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca, iar dupa ce s-au racit bine, am bagat tavile la frigider, in vederea obtinerii efectului maxim. Pot sa zic ca s-au lasat foarte, foarte mult si sunt extrem de tari. Pana la urma le-am facut biscuiti, ca la gust sunt ok (ciocolata de foarte buna calitate, unt la fel, era imposibil sa aiba gust rau). Totusi, ce ar fi putut merge atat de prost? Intreb pentru ca vreau sa repet experienta la noapte si mi-ar prinde bine ca maine sa am o prajitura buna in loc de biscuiti.

        • Cristina, imi pare rau ca nu ti-au iesit. :(

          Dar asta e reteta testata si retestata de mine si de cei de la Good Food, dupa care ma iau de fiecare data. Ai batut bine ouale pana s-au facut spuma? Amestecul de ciocolata si unt era fluid?

  • [...] putea fi făcută să fie și mai delicioasă de atât. Reţeta de la care am plecat este cea a lui Bogdan de la blogculinar.ro și am modificat câte puţin, până am ajuns la varianta pe care o puteţi vedea mai [...]

  • Am facut-o si pe asta. Este formidabila. De fapt, asa cum tipa de la Butter and Cream zicea, am plecat si eu de la reteta ta, am folosit si eu visine ( ca si ea ), la care am mai adaugat eu, de la mine, coaja de portocale taiata cubulete f. mici, lasate de azi pe maine la macerat in zahar. Multumesc.

    • Esti pus pe fapte mari, ah? :) Ca vad ca de cateva zile tot gatesti.

      O sa incerc si eu cat de curand combinatia asta cu visine, suna tare interesanta!

      • Pai, deh, sa-mi ocup si eu timpul…:)) Intotdeauna mi-a placut sa gatesc si incerc sa gasesc si cam ce se poate adapta bugetului actual. Aceste brownies si inca o prajitura din branza de vaci cu stafide (un fel de pasca fara aluat ) sunt singurele dulcegarii facute pt Xmas.

  • Draga Bogdan, am facut astazi o tava de brownies, au iesit delicioase, chiar ca in poza… E prima oara cand incerc o reteta de pe blogul tau, dar de acum ma ai vizitator fidel :)) Merg de minune si cu cate o cupa de inghetata de vanilie :D

    • Ma bucur ca ti-au placut, Claudia, si multam pentru comentariu.

      Ai nimerit unde trebuie, am multe retete cu ciocolata pe langa cea de brownies care sigur o sa-ti placa :)

  • Am facut-o si eu in seara asta. Mi-a fost putin frica sa o incerc, pt ca cea mai mica tava a mea e de 35×25 si ma gandeam ca o sa iasa tare subtire. Dar a iesit aproape ca in poza de inalta si e intr-adevar foarte buna!!!

  • Am facut-o si eu in seara asta. Observatii : 1. tava mea e 30×30; ce dimensiune ar trebui sa aibe tava pentru cantitatea din reteta? 2. dupa ce am turnat amestecul de cioco+unt, amestecul a devenit foarte dens, iar dupa ce am mai adaugat si faina+cacao, devenise deja greu de amestecat. A trebuit sa il intind cu lingura in tava. Nu stiu unde am gresit, cantitatile sunt exact cele din reteta. Orice sfat este binevenit, pentru ca imi place ideea retetei foarte mult.

    • Tava mea e cam 20x22cm si e o tava speciala de brownies.
      Cat despre intarirea compozitiei, ar fi mai multe motive. Ai mixat ouale bine vreo 5 minute? Au devenit mai pufoase? Amestecul de ciocolata+unt era fierbinte cand l-ai adaugat la oua? Ai amestecat cu o spatula ca sa nu isi piarda compozitia volumul?
      Raspunde-mi ca sa diagnosticam :)

      • Multumesc mult pentru raspuns. Da, am mixat ouale bine, pana cand compozitia a devenit pufoasa. Amestecul de ciocolata cu unt nu era fierbinte, era un pic caldut. Dar in momentul in care le-am amestecat, si-a pierdut cam mult din volum, dupa aprecierea mea. Faina si cacaua erau cantarite amandoua, deci exclud sa fi pus mai mult decat trebuie. As mai incerca odata, dar nu stiu ce trebuie sa fac altfel decat data trecuta. :(

        • Iar amestecul de unt/ciocolata l-ai adaugat deodata sau treptat? Daca treptat, nu imi dau seama ce ar fi gresit. Singura mea sugestie ar fi sa incerci din nou reteta, ca unii cititori mi-au spus ca nu le-a iesit din prima :)

          • :) se face. Poate reusesc chiar in we asta. Multumesc pentru explicatii.

  • Multam pentru receta, sunt delicioase! Primele mele brownies si un mare succes :) La sigur le voi mai face.

    mult succes!!!

    • Ma bucur ca-ti plac! Sa le incerci si pe cele cu ulei de masline :)

  • [...] Negrese (cantitati ajustate dupa reteta lui Bogdan): [...]

  • Tocmai am scos tava din cuptor, miroase exceptional, crusta este superba si ma gandesc cums a fac sa am rabdare pana maine. Sunt specialista in prajituri, fac des torturi si prajituri la cererea si spre deliciul prietenilor dar aceasta brownie facuta cu aceasta reteta este pentru sufletul meu. Multumesc Bogdan!
    P.S. eu am avut ciocolata ülker 75% fara lapte in compozitie.

    • Cu placere, Alexandra. Si nu uita ca brownies-urile cele mai bune sunt cele care au stat in frigider peste noapte :D

  • Desi azi am folosit aceleasi ingrediente si acelasi proces de productie, brownie s-a comportat diferit. Compozitia a fost mai groasa decat precedenta desi am cantar electronic si am masurat totul foarte constiincios. Nu ma pot gandi decat ca ouale au avut un gramaj usor diferit, suficient cat sa modifice putin situatia :)
    Oricum sunt convinsa ca va iesi cel putin la fel de buna ca si cea de alaltaieri (care a fost devorata).

    • Ar mai fi o explicatie – poate nu ai batut destul de mult ouale si nu au avut destul volum. Ar trebui sa devina o spuma pufoasa in care incorporezi ingredientele uscate cu o spatula.

  • Posibil, dar eu sincer cred ca le-am batut prea mult, daca e posibil asa ceva :).
    A iesit exceptionala, evident.
    Nu stiu daca o sa sune a blasfemie dar parca as incerca-o si cu ciocolata alba. Stiu ca are mai multa grasime ciocolata alba si trebuie sa calculez bine faina, cred ca va trebui mai multa faina dar mai putin zahar si mai putin unt. De fapt chiar maine voi face doua brownies – prietenii mei iti sunt foarte recunoscatori inca de la prima brownie exacutata de mine dupa reteta ta – si voi face si o “whitey”. Promit ca indiferent cum iese o sa revin sa scriu despre ea.

    • M-am gandit si eu la asta la inceput, cand am descoperit prima data gustul unui brownie bine facut. Le-as fi facut cu ciocolata alba si zmeura ori afine. Nu stiu daca trebuie sa ajustezi prea mult cantitatile – as pune mai putin zahar, ca ciocolata alba are din plin. Te astept cu impresii :)

      • Ti-am urmat sfatul, am pus mai putin zahar (cred ca am pus doar 150). Am inlocuit cantitatea de cacao cu faina. A iesit buna, chiar foarte buna, insa voi ramane fidela variantei cu ciocolata clasica :)
        Cred ca voi relua varianta cu ciocolata alba in momentul in care voi avea o ciocolata alba muuuult mai calitativa decat ce aveam eu pe aici. Adica o ciocolata fara grasimi hidrogenate.

        • Nu stiu cum ai dat tocmai peste aia cu grasimi hidrogenate, ca majoritatea au unt de cacao in componenta. Incearca marcile proprii de ciocolata de menaj ale supermarket-urile (Mega Image in special) si o sa gasesti sigur ceva de calitate. Si ca tot veni vorba de unt de cacao, am experimentat cu el la niste prajituri asemanatoare unui brownie, o sa povestesc despre ele in una dintre postarile urmatoare :)

  • Eu adaugat niste visine din visinata facuta un casa(le-am pus in prajitura dupa ce au trecut 10 minute de la introducerea in cuptor a prajiturii)…a iesit…..DEMENTIAAAAL!!!

  • OMG!OMG! De 1 ora am scos minunatia din cuptor; si ma mir cum ati putut sa o lasati sa se racesca. Noi am mancat deja jumatate :)). Ce modificari i-am adus: am adaugat afine si alune in compozitie. Si un strop de esenta de vanilie (homemade). Data viittoare o sa incerc cu nuci prajite si coji de portocala.
    Bogdan, felicitari pentru blog; este minunat.

    • Roxana, ma bucur ca v-a placut asa mult. O sa descoperi un alt fel de brownie, poate si mai bun, cand il lasi la rece peste noapte. Combinatia ta de arome suna absolut geniala, nu-i de mirare ca ati mancat jumatate. Multam de comentariu si te invit sa incerci si alte retete de pe aici :)

  • Am facut reteta de nenumarate ori…Am facut si un tort brownie cu cantitatea tripla si am pus capsuni deasupra. Cine le-a gustat a zis ca sunt cu adevarat cele mai bune brownies din lume hahahaha

    • Ma bucur ca au fost primite asa bine, Iris. Iti recomand sa le incerci si pe cele cu ulei de masline! ;-)

  • Vreau sa fac reteta pe 24 si sa o servesc surpriza mamei si familiei pe 25. Intrebari: Daca fac cantitate dubla ar putea sa nu iasa? Am cumparat 200g ciocolata neagra/200 cu lapte, as putea intampina surprize la topire?(cum procedezi cand se intareste ciocolata atunci cand e la bain marie? Am auzit de un truc cu o lingurita de apa rece). Fiind o cantitate mai mare ar putea sa nu se coaca bine daca tava nu este suficient de mare? Pot adauga putin gin/alcool in loc de esenta de orice? Sunt putin stresata pentru ca voi investi destul de multe ingrediente ptr ea si vreau sa ma asigur ca fac tot ce esteb necesar ca sa iasa ok :) Multumesc!

    PS: am mai facut reteta acum ceva timp si mi-a iesit divin, cea cu ulei de masline nu mi-a prea iesit insa, am facut-o biscuitei in forma de inimioara la cat de tare a iesit :))

    PS: POSTEZ DIN NOU ptr ca nu am primit raspuns si in cateva ore ma apuc de ea :)) Scuze, sa il stergi tu pe unul dupa ce rasp.

    • Madalina, imi pare rau ca nu ti-am raspuns, dar n-am vazut mesajul pana azi. Iti raspund acum, in speranta ca-ti vor folosi sfaturile pe viitor:
      - Nu mi s-a intarit niciodata ciocolata la topire, deci nu stiu de ce s-ar putea intampla. Asigura-te ca nu atinge castronul cu ciocolata apa clocotinda si nu adauga nimic in ciocolata topita foarte rece.
      - Se coace si cu o tava mai ingusta, insa va trebui sa o lasi mai mult. Ca e ferma in centru, e gata.
      - Alcool poti adauga, dupa gust. Nu am folosit inca dar probabil 2-3 linguri de ceva alcool aromat ar fi suficient.

      Acum ca a trecut Craciunul si banuiesc ca ai facut reteta, cum ti-a iesit? :)

Comentează si tu

Read more:
chec cu ciocolată şi cocos
Chec cu cocos şi ciocolată (vegan)

Nu ştiu cum vi se schimbă regimul în timpul toamnei, dar ştiu că eu pornesc mai des cuptorul şi vreau...

Close