Cea mai bună supă cremă de roşii

Apr 15, 2011
Bogdan

Ş-am sărbătorit zilele trecute o persoană specială cu un meniu decadent şi promiscuu de bun. Supa de roşii ce urmează, o lasagna cu sos ragu şi brânză de vaci cu spanac (urmează reţeta) şi, desigur, un cheesecake care impresionează de fiecare dată. Succesul cremei de roşii se datorează improvizaţiei de care eu mă feresc deseori. Am pus cât mai multe ingrediente proaspete care s-au combinat la sfârşit într-o bogăţie de parfumuri şi gusturi. Toţi invitaţii au căzut de acord că asta a fost cea mai bună supă de roşii pe care au gustat-o vreodată.

Reţetă supă cremă de roşii


Ingrediente:
– 1 ceapă mare, tocată
– 2 morcovi raşi
– o bucată mică de ţelină rasă
– 1 pastârnac ras
– 1 ardei gras cubuleţe
– 2 cutii roşii cuburi (sau 1kg roşii opărite, decojite şi tăiate cuburi)
– 1 cutie pastă de roşii
– 2-3 fire de busuioc verde
– 3-4 linguri parmezan
– 300 ml smântână

Preparare:
Nefiind sezonul roşiilor iar roşiile turceşti neavând gust, am folosit roşii la cutie. Gramajele sunt orientative iar, pentru un gust desăvârşit, alege roşii de cea mai bună calitate (Cirio de ex.).

Căleşte în câteva linguri de ulei de măsline ceapa, iar când se colorează adaugă morcovii, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina. Căleştele până se pătrund puţin şi mută-le în oala de supă. Adaugă 2-3 căni de apă, roşiile cubuleţe şi pasta de roşii şi fierbe-le până la primul clocot.

Ia oala de pe foc,  lasă supa să se răcească puţin, adaugă busuiocul tăiat fâşii şi pasează totul cu un blender vertical. Adaugă smântâna şi parmezanul şi amestecă bine totul.

Noi am servit supa cu o frigăruie cu crutoane frecate cu ulei de măsline şi usturoi şi rumenite în cuptor. Cea mai bună supă de roşii pe care o veţi mânca [ . ] Enjoy!
Comentarii la acest articol

  • Eu fac mereu iarna supa crema de rosii. Si am descoperit recent ca pastarnacul ii da un gust deosebit :) Clar trebuie si crutoane si ulei de masline!

  • Buna supa, a fost apreciata.

    • Ma bucur, o sa transmit mai departe autoarei originale :)

  • Minunata supa; de tinut minte! Noi am servit-o cu mult parmezan :D.

  • buna supa, aproximatvc la fel o faceam si eu insa , recunosc, parmezanul si busuiocul au scos-o din anonimat;)

Comentează si tu

Read more:
Năut copt cu paprika şi usturoi & chipsuri la cuptor

Scurta vacanţă de Paşte s-a terminat şi a fost înlocuită de o uşoară astenie care mă ţine departe de bucătărie....

Close