Câştigă un loc la cursurile de gătit La Veranda

V-am povestit în postările anterioare cât de bine găteşte bucătarul Crowne Plaza, Ashlie Diaz, şi v-am arătat ce bunătăţi a făcut cu somon şi sparanghel. Şi după atâtea clipe de salivat, a venit momentul să iau cu mine unul dintre cititori la următorul curs de gătit.

Joi, 19 mai, ora 18:30 în incinta restaurantului La Veranda va avea loc cursul de gătit nr. 3. Vedetele acestui curs sunt roşiile şi un homar care va fi sacrificat şi gătit live. Cu această ocazie, cei de la Veranda oferă un loc gratuit la curs pentru un cititor norocos al Blogului Culinar. Premiul include participarea la seminar, degustarea preparatelor pregătite şi a unui vin rafinat.

Cum participi?
Daca nu esti deja, devino fanul Blog Culinar si La Veranda pe Facebook (facand click pe LIKE mai jos, pe ambele butoane). Te abonezi la reţetele mele şi afli despre următoarele cursuri şi evenimente ale La Veranda.

Folosind formularul de comentarii de mai jos, spune-ne De ce vrei sa castigi o invitatie la urmatorul curs? Fii sincer(ă) şi creativ(ă) şi, mai ales, original(ă). Acestea vor fi criteriile de care se va ţine cont la alegerea câştigătorului.

Concursul se desfăşoară de azi, 13 mai până marţi, 17 mai ora 12:00. Câştigătorul va fi ales de un reprezentat La Veranda şi va participa la cursul de joi, 19 mai. Baftă!

Cursurile se desfăşoară în Bucureşti, la hotelul Crowne Plaza. Participarea este limitată celor din Bucureşti sau celor din provincie care pot ajunge joi la curs.

Update:
Reprezentanţii La Veranda au ales comentariul Ruxandrei ca fiind cel câştigător:

Gatesc (probabil unii ar afirma ca e mult spus) intr-atat incat sa imi gadil in mod placut propriile papile gustative. Pot construi scenariul unei cine copioase in 2 secunde, vizualizand deja ce si cum ar sta in farfurie dar acest scenariu este distrus in secunda in care pun mana pe o ustensila de gatit pentru ca atunci, inevitabil, totul se transforma iar ceea ce iese difera total de ideea de la care pornisem. Toate acestea fiind stiute de persoane din anturajul meu mi-ar placea sa pomenesc in gluma ca stiu sa gatesc homar, iar ei, desi neincrezatori, sa se si trezeasca cu el in farfurie :)

Felicitări! Ne vedem joi, la cursul de gătit.

Personal, aş fi dat câte un premiu fiecărui comentator, fiindcă mai toate comentariile au fost originale sau au avut argumente bune. Dar cum nu s-a putut, rămâne să ne cunoaştem cu altă ocazie :)




Comentarii la acest articol

  • De curand m-am mutat in casa noua, de data asta nu in chirie ci in casuta proprie. Inainte sa ne mutam faceam deja zeci de planuri, mi-am reorganizat retetele si am facut planuri despre cum voi gati un homar urias si cum vom chema toti prietenii la masa. Cu toate astea, nu m-am incumetat sa fac acest pas fiindca desi m-am documentat despre felul in care se gateste un homar tot mai am ceva emotii. Asa ca m-am gandit ca ar fi ocazia perfecta pentru a invata cum se gateste un homar, pentru a afla trucur si tehnici noi. I-am promis viitorului sot ca voi gati cel mai delicios homar pe care il va manca vreodata si tare mult as vrea sa ma tin de cuvant.

  • Vreau sa merg pentru simplul motiv ca ar fi o ocazie deosebita de a invata lucruri noi de la un maestru in arta culinara. Eu am obiceiul sa nu gatesc dupa retete exacte, ci sa adaug propriile mele ingrediente. Cursul m-ar ajuta sa ma descurc mai bine in bucatarie si sa fac o cina speciala pentru ziua unui prieten care se apropie :)

  • hai ca m-am facut fan si de pe profilul personal :).
    in primul rand, cred ca vroiai sa scrii “mai” in loc de “martie” si “iunie” in loc de “aprilie” :)
    cat despre cursurile de gatit, am cam oftat de fiecare data cand ai povestit despre ele si am sperat ca intr-o zi o sa le pot pune pe lista de “shopping” :).dar pana acum au aparut alte prioritati. cred ca ar fi foarte frumos sa transfer show-urile de cooking de la tv, de care nu mai satur, in realitate si simt pe viu pasiunea si experienta culinara.
    si ma si gandeam zilele trecute ca daca ai fi intrebat pe facebook “ce n-ati mancat pana acum si ati vrea sa incercati” as fi raspuns “homar” :)).
    asa ca…sper sa fie cu noroc coincidenta asta :)

    • Am editat, mersi. Si homarul pe care l-am gustat in Grecia a fost printre cele mai bune “seafood” consumate. Nu-i de mirare ca-i asa scump :)

  • m-am zapacit si eu…tot “mai” si in loc de “aprilie” :)

  • Imi place sa spun despre mine ca sunt si gurmanda dar si gourmet. Si parca apreciezi mai bine o mancare daca stii si sa bucataresti… Combinatii subtile, surprinzatoare, sau mancaruri simple, le-as incerca pe toate din curiozitate dar si spre incantarea papilelor mele gustative. Mmm, homar nici nu am mancat pana acum si nici nu am vazut cum se prepara asa ca as fi mai mult decat incantata sa am o astfel de ocazie.

  • imi place foarte mult sa gatesc….. dar imi plac retetele mai complicate, care de cele mai multe ori imi si ies :) Cat despre homar, nu am gatit niciodata asa ceva si tare mult mi-ar placea sa incerc

  • am o fetita de 2 ani care este foarte pretentiosa la mancare si m-ar ajuta foarte mult acest curs poate descoper exact care sunt preferintele ei.
    Vreau sa invat sa gatesc mai multe variante care sa o atraga.

  • sa-nvat sa gatesc mai bine !!!

  • Desi sunt o femeie “coapta”,mereu se pate invata ceva nou . Mi-as dori sa particip la acest curs de gatit,pentru ca avand probleme de sanatate mai grave ,am fost obligata sa-mi schimb modul de alimentatie si implicit si modul de gatit ( mancare gatita sanatos). Iar homar nu am gatit acasa niciodata!

  • Imi place foarte mult sa gatesc dar nu am avut pana acum ocazia sa particip la un curs adevarat, cu un chef veritabil in prim plan. Am citit cu mare interes povestile tale despre primele doua cursuri de gatit si pot sa zic ca te-am invidiat!:P. Mi-ar placea sa merg la acest curs ca sa:
    1. invat noi metode de a gati rosiile(pe care le ador)
    2. mananc homar (ar fi o premiera)
    3. vad un chef in actiune si sa-i fur macar un secret
    4. te cunosc personal
    Nu neaparat in aceasta ordine!

  • imi place foarte mult sa gatesc si sa aduc un strop ded riginalitate in mancarurile facute de mine.as vrea sa pot invata mai mult de la un profesionist si sa castig un loc la acest curs de gatit.

  • Doresc sa particip la acest curs deoarece nu stiu deloc sa gatesc, mai bine zis nu sunt deloc indemanatica. I-as face o mare surpriza mamei mele. :) Cred ca acest curs m-ar salva de la gatitul semipreparatelor/fast food-urilor/comandatula acasa a mancarii, m-ar educa in ceea ce inseamna sa iti gatesti/prepari mancarea Se apropie ziua de nastere..ma gandesc sa gatesc pentru prieteni..ceea ce ar fi wow de-a dreptul. :)

  • As minti daca as spune ca nu ma pricep la gatit; da, gatesc – ce m-a invatat mama si ce am furat de la bunica: ciorbe, sarmalute, tochituri si cate si mai cate mancaruri romanesti, de-ale noastre. Prietenii mei se bucura tare mult cand ii invit la un bors de peste ori la o ciulama ca la mama acasa. Problema mea cea mare vine atunci cand trebuie sa pregatesc o cina (de exemplu) rafinata – cu ingrediente pe care nu le pot alege din gradina bunicii si din care trebuie sa gatesc sosuri cu nume greu de pronuntat. Petrec zile intregi documentandu-ma pe internet ori rasfoind carti de bucate si nu intotdeauna imi ies lucrurile bine.
    Mi-ar placea tare mult sa invat de la un maestru in ale artei culinare cum sa pregatesc o minunatie comestibila, fara sa trebuiasca sa petrec o zi intreaga in bucatarie si o saptamana inainte – documentandu-ma mai ceva ca pentru un examen din facultate.

  • Recunosc…recunosc…NU ma pricep sa fierb o mamaliga cum trebuie, dar sunt pasionata de mancarurile nemaipomenite, mancaruri care trebuiesc construite, proportionate si echilibrate, “bibilite” si nu doar trantite in farfurie ca sa potolesti foamea.

    Nu vreau sa castig pentru o rosie si un homar.

    Imi doresc sa castig pentru esenta gatitului profesionist; pentru ca este o ocazie nemaipomenita sa (re)descopar magia gatitului cu simt, din pasiune si nu din necesitate !

    Bisous,

    Antonela

  • Gatesc (probabil unii ar afirma ca e mult spus) intr-atat incat sa imi gadil in mod placut propriile papile gustative. Pot construi scenariul unei cine copioase in 2 secunde, vizualizand deja ce si cum ar sta in farfurie dar acest scenariu este distrus in secunda in care pun mana pe o ustensila de gatit pentru ca atunci, inevitabil, totul se transforma iar ceea ce iese difera total de ideea de la care pornisem. Toate acestea fiind stiute de persoane din anturajul meu mi-ar placea sa pomenesc in gluma ca stiu sa gatesc homar, iar ei, desi neincrezatori, sa se si trezeasca cu el in farfurie :)

  • Doresc sa particip la acest curs deoarece mi se pare o provocare interesanta. Aici pot descoperi retete minunate preparate cu dragoste de bucatari deosebiti, pentru oameni obisnuiti!
    Aceste minunatii au menirea de a ne incanta papilele gustative in orice moment!

  • Nu ma incumet la gatit, decat atunci cand simt ca este o provocare si doar in cazurile in care stiu ca rezultatul va fi unul delicios. Un astfel de curs nu poate fi decat o provocare pentru imaginatia si competentele unui bucatar amator (si ale unui gurmand), iar rezultatul va fi cu siguranta delicios!

Comentează si tu

Read more:
Mâncare uzbecă via Chişinău

Dacă te gândeşti vreodată să vizitezi fraţii îndepărtaţi de peste Prut, sunt două lucruri pe care trebuie neapărat să le...

Close