Caprese – cel mai bun sandviş la grill

Până să mă mut în dulcea noastră capitală, nu ştiam că mâncarea poate să aibă şi alt gust în afară de ceapă, mărar şi usturoi. Mama încă e reticentă când îi spun că îi trimit nişte ierburi aromate să planteze. Dar sper să o conving să le folosească, aşa cum am făcut-o să treacă de la cafea la ceai verde.

Revenind la reţetă, numele sandvişului vine de la salată italiană cu acelaşi nume. Salata Caprese se face cu roşii, mozzarella, busuioc proaspăt şi ulei de măsline. E cu atât mai bună cu cât ingredientele sunt proaspete. Sandvişul Caprese este unul dintre sanvişurile mele preferate şi asta probabil din cauza busuiocului. Se face repejor, la grill şi se dă cu usturoi ca o bruschetă. Cel mai bun sandviş se mănâncă vara, când apar roşiile româneşti aşa de dulci şi suculente. Până atunci, ne mulţumim cu roşiile de seră şi busuiocul la pungă.

Reţetă sandviş la grill Caprese


Ingrediente:
– o baghetă proaspătă (dar merge şi pâine feliată)
– 3-4 roşii
– 6-8 frunze busuioc
– 200 grame mozzarella
– oţet balsamic
– 1 căţel usturoi

Preparare:
Taie bagheta cât să încapă în grill (sandwich maker), apoi secţioneaz-o şi adaugă în straturi: felii de mozzarella, felii de roşii, căţiva stropi de oţet balsamic, 2-3 frunze de busuioc şi înca ceva felii de mozzarella. Bagă totul la grill 3-4 minute până auzi mozzarella cum sfârâie. Scoate sandvişul, freacă-l repede cu usturoi şi mănâncă-l cât e cald.



Comentează si tu

Read more:
Pate din ficat de pui

Când eram mic, cel mai bun pate era cel însoţit de roşii gustoase de ţară şi pâine de casă proaspătă....

Close