Budincă de ovăz cu stafide

Feb 28, 2012
Bogdan

Nu ştiu în ce relaţie eşti cu ovăzul însă, de câteva luni, eu încerc să am mereu o pungă în casă pentru vreau să fac ceva pentru micul dejun. Sunt probabil cele mai curate “cereale” din comerţ, fiindcă nu au adaos de zahăr dar mai cele mai sănătoase, ovăzul ajutând la reducerea colesterolului rău şi a riscului de boli cardiovasculare. Aşa că dacă vreţi să-l incluzi mai des în regimul de zi cu zi, eu am dat peste o reţetă tare simplă care merge făcută de cu seară şi ce asigură micul dejun (sau gustarea) pentru câteva zile la rând. Pentru mine, e forma perfectă a primei mese a zilei, atunci când eşti pe fugă şi n-ai timp să stai la poveşti.

Reţetă budincă de ovăz cu stafide

Budincă de ovăz cu stafide

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 4-6

Ingrediente:

  • 2 căni fulgi de ovăz
  • 1/2 cană zahăr brun sau miere
  • 1/3 cană stafide (sau merişor confiat)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 2-3 linguri nuci tocate
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 1/2 căni lapte
  • 2 linguri unt topit (sau ulei vegetal)
  • 1 ou mare

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul la 190C, treapta medie, şi lasă-l să se încălzească.
  2. Combină ingredientele uscate (ovăzul, stafidele, nucile, scorţişoara, praful de copt, zahărul) şi pune-le deoparte.
  3. Separat, amestecă oul, laptele, vanilia şi untul topit. Toarnă amestecul peste ingredientele uscate şi combină-le.
  4. Tapetează cu tavă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia, astfel încât sa ai un strat de aprox. 2 cm, ca în poză.
  5. După 20 minute sau când budinca s-a uscat şi s-a rumenit uşor, scoate tava.
  6. După ce s-a răcit, taie budinca în cubuleţe şi serveşte simplu sau cu lapte condensat. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Buna, Bogdan,

    incerc si eu marea cu degetul cu o intrebare… in viziunea ta, crezi ca laptele de vaca poate fi inlocuit cu lapte de susan, la reteta de budinca de ovaz?
    Multumesc

    • Loredana, nu vad de ce nu. Poti pune la urma urmei si apa, daca altceva nu ai. Iti trebuie un lichid in care sa inmoi ovazul inainte sa-l coci. Spor la bucatareli!

  • Tocmai am facut aceasta reteta si este delicioasa. Felicitari!

  • Trebuie ovaz sau fulgi de ovaz?

    • Nu, nu seminte :) Mereu pe blog folosesc fulgi de ovaz.

  • nu te supara ce inseamna 11/2 cani lapte .sunt incepatoare la bucatarie si nu stiu?adica un litru de lapte?

    • Claudia, inseamna o cana si jumatate de lapte, adica vreo 300ml.

  • Buna! Nu toata lumea citeste si comentariile. Ar fi de un real folos sa modifici reteta cu precizarea de rigoare: “fulgi de ovaz”.

    • Multam de atentionare, Crina :)

Comentează si tu

Read more:
Invitaţie la brunch & atelier de pâine

Înainte de a vă povesti despre evenimentul de duminică, fac un preambul cu două poveşti istorisiri relevante articolului. Acum câteva...

Close