Bourekas cu feta si spanac

Dec 20, 2012
Bogdan

În câteva zile vine Crăciunul, aşa că eu fac ultimele pregătiri pentru câteva zile de relaxare acasă, la părinţi, unde mă aşteaptă, pe lângă un porc proaspăt sacrificat de care nu mă vrea voi atunce, sarmalele de curcan ale mamei, cozocanul dulce şi pufos, focul de sobă şi uliţele înzăpezite. Şi cum nu mai apucăm să ne auzim până după sărbători, o să vă urez de pe acum, dragi cititori, sărbători fericite şi calde alături de cei dragi şi un an nou plin de inspiraţie şi împliniri. Iar până atunci, vă las cu o reţetă delicioasă de triunghiuri de foietaj arăbeşti crocante umplute cu spanac şi feta. Şi când vi se face poftă de ceva dulce, consultaţi lista cu deserturi iernatice.

Reţetă bourekas cu feta si spanac

bourekas cu spanac


Bourekas cu feta si spanac

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 12

Ingrediente:

  • 1kg frunze de spanac baby
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 50g creme fraiche (sau ricotta)
  • 150g feta
  • 1 ou
  • 1 lingură oregano
  • sare, piper
  • 2 linguri seminţe susan
  • 12 foi de plăcintă dezgheţate (phyllo)

Preparare:

  1. Spală bine spanacul şi scurge-l de apa în exces.
  2. Sotează-l într-o tigaie cam 4-5 minute, amestecând din când în când, până frunzele s-au călit şi apa s-a evaporat. Pune spanacul deoparte.
  3. Căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei de măsline, adaugă spanacul mai lasă-l pe foc 2 minute.
  4. În timp ce spanacul se răceşte, amestecă feta fărâmiţată cu creme fraiche, oul şi câteva prafuri de sare şi piper. Amestecă spanacul răcit în compoziţie.
  5. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180C, treapta mică spre medie. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
  6. Cu atenţie, dezlipeşte foile de plăcintă una de alta. Pune una pe suprafaţa de lucru, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline, apoi la fel cu a doua până ai un strat de 4 foi.
  7. Taie foile de plăcintă în lung, în 2 sau 4 fâşii. Ar trebui să ai nişte dreptunghiuri late de 6-10cm şi lungi de vreo 30cm.
  8. Pune cam o lingură din amestec în vârful unui dreptunghi apoi adu colţul de stânga sus spre dreapta jos, până obţii un triunghi şi împachetează-l tot aşa până la la extremitatea cealaltă.
  9. Pune dreptunghiul pe tavă, unge-l cu puţin ulei şi presară susan. Repetă procedura până rămâi fără aluat. Ar trebui să obţii cam 12 triunghiuri, în funcţie de cât de mare e aluatul.
  10. Pune bourekas la cuptor pentru 15-20 minute, până sunt crocante şi aurii. Serveşte-le calde, preferabil în aceeaşi zi. Enjoy!

Note/observaţii:

Dacă folosiţi spanac îngheţat, cantitatea necesară ar fi cam 1 cană şi jumătate.

triunghiuri cu feta si spanac

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Foarte bun! Pana acum am facut doar cu spanac, dar voi incerca si cu feta.

Comentează si tu

Read more:
Fast-food sănătos – Crispy strips ca la KFC (fără ulei şi prăjeli)

Nu neg că acele crispy strips de la KFC sunt tare bune, dar sunt al naibii de nesănătoase. Puiul crescut...

Close