Boeuf Bourguignon a la Julia Child

Aug 12, 2011
Bogdan

Eram în primele luni de gătit şi găteam mai mult mâncăruri simple, dintr-o carte de la Jamie. Asta până când am văzut filmul Julie & Julia şi m-a lovit pofta, apoi m-a prins curajul să încerc unul dintre preparatele vedetă din cartea ai. Aşa că am pornit la drum, chiar şi fără o oală sub presiune şi cu răbdare, că vitei îi trebuie 4 ore să se frăgezească cum trebuie.

Reţeta Beef bourguignon a Juliei Child


Ingrediente:
– 1 – 1,5 kg muşchi vită
– 2 linguri ulei măsline
– 1 morcov
– 1 ceapă
– 2 linguri făină
– 1 cană vin roşu, sec
– 2-3 căni supă vită (eu am folosit de legume)
– 2-3 linguri pastă roşii
– 2 căţei usturoi tocaţi
– 1/2 linguriţe cimbru uscat
– 2 foi dafin
– 20 bucăţi arpagic (se găsesc la Mega, la borcan)
– 500 grame ciuperci
– sare, piper

Preparare:

Din reţetă am eliminat baconul fiindcă voiam ceva mai lejer. Dacă doriţi să-l adăugaţi, sotaţi-l primul pentru a elibera grăsimea în care veţi rumeni carnea de vită. Adăugaţi-l apoi cu toate ingredientele în oala ce intră la cuptor.

Taie vita cubuleţe şi tapeteaz-o cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi umezeala în exces. Căleşte carnea în ulei de măsline până se rumeneşte. Înlătură carnea şi sotează în acelaşi ulei morcovul şi ceapa tăiate bucăţi.

Presară sare, piper şi făină peste carne şi pune-o într-o oală, la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5 minute, până făină se face maronie. Adaugă morcovul, ceapa, vinul, pasta de tomate, cimbrul, usturoiul, foaia de dafin şi destulă supă cât să acopere carnea. Acoperă oala şi pune-o în partea de jos a cuptorului pentru 2h30 – 3 ore la foc mic (160 grade C) astfel încât lichidul să fiarbă uşor.

În paralel, rumeneşte arpagicul pentru câteva minute în ulei de măsline. Prepară apoi ciupercile în puţin unt până când apa se evaporă şi încep să se rumenească uşor.

Verifică în paralel oala din cuptor şi dacă lichidul a scăzut, completează cu supă. Chiar înainte de a scoate oala din cuptor, adaugă ciupercile şi arpagicul şi mai lasă câteva minute. Serveşte boeuf bourguignon cu o porţie de orez sau cartofi natur. Mi-a plăcut tare mult, dar cred ca va trece ceva timp până voi face din nou aşa ceva. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Asa-i ca e cea mai buna chestie pe care ai mancat-o vreodata? Eu una, da!
    E clar, great minds think alike, si eu tot boaeuf bourguignon am facut zilele treute, tot Julia Child style! YAM!

    • Poate printre cele mai bune, dar nu chiar #1. Si sincer sa fiu, am facut asta pe la inceputul anului si zilele astea mi-am amintit ca nu am publicat reteta :D

  • Si mie imi place tare mult. Credeam ca ai fiert-o pe caldurile astea :) Sa stii ca mi-ai facut pofta.

  • N-am facut niciodata.
    Arata tare fain ;)

  • foarte apetisant

  • … si uite asa ti-am descoperit si “gustat” blogul :)). Excelenta reteta, abia astept sa o repet! Acum incerc sa fac rost si de film ca sa desavarsesc savoarea :D

    • Ai gasit momentul potrivit sa incerci Boeuf Bourguignon – iarna, pe gerul asta, mirosul iti umple casa iar preparatul iti incalzeste tot corpul. Te invit sa descoperi si restul blogului, multam de vizita :)

Comentează si tu

Read more:
Cum să mănânci deserturi fără kilograme în plus

Dacă nu eşti prima oară pe blog, probabil ai observat că sunt un mare gurmand şi mănânc des multe deserturi....

Close