Blondies cu scorțișoară

Să nu te pui cu pofta omului de dulce la lăsarea nopții – asta am învățat zilele trecute când încercam să îmi potolesc pofta de dulciuri cu niște fructe. Nu a mers și, cum un bucătar amator are mereu frigiderul plin, nimic nu a mai stat între mine și prăjiturile astea parfumate cu scorțișoară.

Rețetă blondies (prăjituri cu scorțisoară)


Blondies cu scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 cană făină
  • 1 vârf de sare
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 125 grame unt
  • 1 + 1/2 căni zahăr brun
  • 1 ou mare + 1 gălbenuș
  • 2 lingurițe extract de vanilie (sau 1 fiolă esență)

Preparare:

  1. Cerne făină, împreună cu sarea și scorțișoară într-un castron și pune-l deoparte. Topește untul cu zahărul brun pe foc mic, până zahărul se dizolvă și amestecul fierbe puțin, apoi lasă-l să se răcească.
  2. Când amestecul s-a răcit adaugă oul, gălbenușul și extractul de vanilie. Toarnă compoziția peste ingredientele uscate, amestecând cu o spatulă până se omogenizează totul.
  3. Toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecul va fi destul de lipicios şi solid, deci îi poți da ce formă vrei. Ideal e ca stratul să fie destul de gros, ca prăjiturile să fie ușor moi în interior. Pune tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 20-25 minute.
  4. Când sunt gata, lasă-le să se răcească, taie-le cuburi și servește-le simple sau poate cu înghețată. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Pollo alla Cacciatora şi polenta

Reţeta a fost creată în cadrul concursului de reţete Mega Image pe care îl jurizez şi la care vă invit...

Close