Batoane raw de ciocolată cu nuci și curmale

Dec 19, 2011
Bogdan

V-am mai vorbit despre curmale – sunt acele fructe pe care am ajuns să le folosesc din ce în ce mai mult, din cauza texturi lipicioase și a gustului de caramel ce-mi plac tare mult. Le-am descoperit când faceam budinca lipicioasă de caramel, apoi le-am inclus şi la un chec cu mirodenii, la batoane cu ovăz și mere, tort cu zmeură și acum continuam cu niște batoane raw de ciocolată, nuci și curmale sățioase și delicioase care-ți dau energie pentru toată dimineața. E un dulce simplu și lipsit de grăsimi, care se face din numai 3 ingrediente. E uşor de făcut, atât timp cât ai un robot sau blender puternic şi poate fi făcut cu nuci, migdale, fistic sau alt fel de nuci pe care le mai ai din casă. Iar pentru o aromă intensă, le poţi rumeni puţin în tigaie. Nu este chiar raw, fiindcă am aflat că ciocolata nu este un ingredient 100% raw, dar este o schimbare binevenită de la dulciurile din perioada asta, care mai toate conţin ouă, unt sau mult zahăr.

Rețetă batoane cu curmale, nuci și ciocolată


Ingrediente:
– 300g curmale
– 100g ciocolată neagră
– 100g nuci

Preparare:
Curăță curmalele de sâmburi și toarnă apă fierbinte peste ele. Când apa s-a răcit la temperatura corpului, scurge curmalele bine de apă. Taie ciocolata grosier și mărunțește-o în robotul de bucătărie fin împreună cu nucile. Transferă-le într-un castron și toacă curmalele în robot până devin o pastă. Amestecă ciocolata, nucile și curmalele într-un aluat uniform.

Unge o tavă mică (eu am avut una 20x20cm) cu puțin ulei și tapeteaz-o cu folie de plastic. Întinde aluatul în tavă, întinde-l și acoperă-l cu o altă folie. Pune tava la frigider, cu greutăți deasupra. Eu am folosit o casoletă goală în care am pus niște borcane. După minim 3 ore, taie batoanele în pătrate. Se vor întări ca o ciocolată și vor deveni ușor cleioase. Servește-le alături de cafea sau un ceai. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Pare simplu, si sunt si de post, asa ca o sa incerc si eu :)

    • Numai sa te uiti pe ambalajul ciocolatei, sa vezi daca e intr-adevar de post! Spor, Alina! :)

  • N-am mai vazut demult preparate din curmale. Stiu ca imi placeau cand eram mica dar pe vremea aia se gaseau mult mai usor. O sa incerc asta doar asa din nostalgie

    • Roxana, si acum se gasesc usor. Le gasesti cam in orice supermarket mai mare sau hypermarket si sunt foarte ieftine, max. 10 lei/kg.

  • Am facut si a iesit cao ciocolata de casa, doar ca mai amaruie :) F buna!

    • Are un gust asemanator, doar ca-i mai sanatoasa. Ma bucur ca ti-a placut, Alina. Spor la bucatareli!

Comentează si tu

Read more:
Pui la sticlă (și salată din “resturi”)

Te-ai întrebat vreodată ce să faci cu un pui întreg? Mama probabil ar ști să răspundă întrebării într-o clipă și...

Close