Batoane de ovăz şi fructe confiate

Aveam o pungă cu fulgi de ovăz care stătea în cămară de ceva timp, aşteptând să fie folosită şi nişte fructe confiate, luate mai demult de la Piaţa Matache. Norocul a făcut să găsesc o reţetă perfectă pentru un mic dejun pe fugă, care să înlocuiască batoanele de cereale din comerţ sau covrigii braşoveni. Avantajul e că poţi să pui în batoane ce ai prin casă – stafide, caise uscate, nuci, migdale etc.

Reţetă batoane de ovăz şi fructe confiate


Batoane de ovăz şi fructe confiate

Ingrediente:

  • 2 căni ovăz
  • 1/2 căni nuci, fistic, migdale sau alune tocate
  • 3/4 căni fructe confiate tocate (caise, căpşuni, stafide, afine, prune etc)
  • 1 şi 1/4 căni lapte
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară (eu am adăugat şi puţină nucşoară şi cuişoare)

Preparare:

  1. Combină toate ingredientele uscate într-un castron. Adaugă apoi laptele şi esenţa de vanilie şi amestecă totul bine cu o lingură de lemn. Compoziţia mea era puţin cam umedă, aşa că am adăugat o mână de fulgi de porumb în plus, pe lângă ingredientele de mai sus.
  2. Lasă compoziţia să stea 10-15 minute. Între timp, tapetează o tavă cu hârtie de copt şi porneşte cuptorul la foc mediu.
  3. Toarnă amestecul în tavă, întinde-l cu o lingură astfel încât să aibă o grosime de 2-3 cm şi pune-l la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenesc. În funcţie de cuptor, s-ar putea să trebuiască să întorci batoanele.
  4. Taie-le cât timp sunt calde, Serveşte-le cu lapte condensat seara, ca gustare sau dimineaţa, cu un ceai verde parfumat. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • am incercat si eu sa fac, dar nu cu lapte, ci cu unt,zahar si miere. nu s-au legat mai deloc, deci n-am reusit sa fac batoane, ci doar granola cu guguloaie :(. la tine s-a putut taia bine toata compozitia?

    • N-am adaugat zahar sau miere fiindca erau fructele confiate destul de dulci. Ai lasat compozitia sa se inmoaie? Dupa asta, o presezi bine intr-o tava inalta cu o lingura si o lasi sa se usuce in cuptor. Am taiat cu cutitul, iar mijlocul era putin umed, dar s-a uscat apoi.

  • am reusit sa o fac. nu arata atat de bine dar sper ca data viitoare sa ma perfectionez. oricum o reteta f buna :)

  • Mi-am luat si eu cuptor asa ca abia astept sa incerc reteta in weekend :)

    • Sa-l folosesti cu placere. Am si eu un cuptor cu termostat mai nou si incerc sa experimentez cu drojdia. Daca-ti vor placea batoanele astea, ti le recomand si pe cele cu curmale.

  • Exceptionala reteta! Foarte sanatoasa! Multumesc mult!

  • pot sa fac si cu musli in loc de ovaz? am incercat deja reteta de la mazi cu caramel si a fost big flop.

    • Nu vad de ce nu. Musliul tau e in mare parte ovaz plus niste stafide si fulgi de porumb, asa-i?

Comentează si tu

Read more:
salam de ciocolata
Salam de ciocolată

Nu ştiu cum se întâmplă dar pe oriunde umblu, ajung cumva la ciocolată. In magazin mă trezesc la rafturile cu...

Close