Banane verzi crocante cu guacamole

Spre ruşinea mea, încă nu recunosc multe dintre legumele de la piaţă şi din magazine. Am văzut nişte castraveţi “flauşaţi”, ceva ce părea a fi manioc şi câte şi mai câte. Dar un ingredient l-am recunoscut din prima, chiar dacă nu l-am văzut pe la noi prin magazine şi nici nu l-am gustat. Bananele verzi sau “plantanele”, cum le zic eu, sunt surorile mai îndepărtate ale bananelor de la noi. Sunt mai mari, mai tari şi mai puţin dulci decât bananele, de asta merg de minune în preparatele sărate: în curry, quesadillas, făcute chips-uri, piure dar şi făcute desert – caramelizate cu nişte rom şi vanilie. Eu am ales o variantă rapidă, banane verzi crocante, coapte în cuptor – o alternativă mai sănătoasă la cartofii prăjiţi şi la fel de delicioasă. Nu ştiu dacă se găsesc prin România, dar dacă mergeţi într-o vacanţă şi le vedeţi prin magazine, luaţi câteva cu voi acasă – se păstrează bine pentru mai multe zile şi merită încercate!

Banane verzi crocante cu guacamole

Banane verzi crocante cu guacamole

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 3 banane verzi tari
  • 4-5 linguri mălai
  • sare, piper
  • ulei de soia (sau orice alt ulei vegetal)
  • Pentru guacamole
  • 2 avocado
  • 1 roşie
  • 1 şalotă
  • 1 lime
  • sare, piper
  • fulgi de chili (opţional)

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească. Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Taie bananele verzi felii, presară mălai până feliile sunt acoperite uniform. Întinde-le pe tavă, stropeşte-le cu puţin ulei de soia, presară nişte sare şi piper şi lasă-le să se coacă aproximativ 30 minute, până se rumenesc uşor.
  3. Pentru guacamole, amestecă avocado-ul şi roşia tăiate cubuleţe cu sare, piper, fulgii de chili (dacă foloseşti) şi adaugă zeamă de lime după gust. Păstrează-l la frigider până sunt gata bananele.
  4. Serveşte bananele verzi crocant cu guacamole rece ca gustare sau masă principală. Enjoy!

Pics by Joyce Dur

Aţi încercat vreodată banane verzi? Le-aţi văzut prin magazinele româneşti?



Comentează si tu

Read more:
Cooking Lessons #3 – Sacrificarea homarului

Joia ce a trecut am avut plăcerea de a participa la un nou curs de gătit la restaurantul La Veranda...

Close