Banana bread cu chai şi cream anglaise

Oct 10, 2011
Bogdan

Am auzit de banana bread încă din copilărie, când urmăream zilnic filme şi seriale americane. Şi cum sunt pofticios din fire, am rugat-o pe mama să ne facă şi nouă dar fără vreo reţetă exactă. A iesit poate cea mai greţoasă pâine pe care am mâncat-o, în principal din cauza lipsei zahărului şi a mirodeniilor. A trecut mult timp de atunci şi nu am mai încercat banana bread crezând că are acelaşi gust urât pe care l-am simţit în copilărie. Până la urmă, cu puţină inspiraţie şi curaj, am încercat din nou pâine cu banane şi de data asta a ieşit genială: parfumată, puţin umedă şi tare gustoasă.

Reţetă banana bread cu cream anglaise


Ingrediente:
Pentru pâinea cu banane:
– 3 banane coape
– 3 ouă
– 1/2 cană zahăr
– 1/2 cană smântână lichidă
– 6 linguri unt moale
– 2 căni făină
– 1 linguriţă praf de copt
– 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
– 1 linguriţă nucşoară
– 1/2 linguriţă sare
– 1 lingură chai concentrat (opţional, dar recomandat)
Pentru creme anglaise:
– 1 cană lapte
– 3 gălbenuşuri
– 1/4 cană zahăr
– esenţă/extract de vanilie sau migdale
– sare

Preparare:
Bate cu o spatulă sau un tel untul şi zahărul până devin o cremă. Adaugă, pe rând, bananele, ouăle, chai-ul şi smântâna lichidă încorporându-le bine în aluat. Bananele nu trebuie să fie pasată până la ultima bucată, câteva resturi mai mari nu strică.

Într-un castron, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi nucşoara. Adaugă compoziţia lichidă şi amestecă totul până obţii un aluat cu ceva cocoloaşe de la banane.

Porneşte cuptorul la treaptă medie (170°C) şi pune aluatul într-o formă de pâine, având grijă să nu umple forma mai mult de 2/3. Pune pâinea în cuptorul preîncălzitpentru 50-60 minute sau până se rumeneşte deasupra. Când pâinea e rece, tai-o felii sau pune-o la păstrat în frigider, înfăşurată în folie de plastic.

Pentru creme anglaise, amestecă toate ingredientele şi pune-le pe foc mic, amestecând constant aprox. 7-10 minute. Amestecul nu trebuie să fiarbă, ci doar să se îngroaşe uşor.

Serveşte feliile de banana bread cu creme anglaise din belşug şi fulgi de migdale. Pentru mine, au mers perfect cu ceaiul de dimineaţă. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Chiar incepe sa-mi placa blogul asta! Si ma bucur ca l-am descoperit… Ce de retete inedite si usor de facut. Bananele sunt delicioase, as manca toata ziua. Deci si reteta asta trebuie sa aiba un gust minunat! Ia sa incerce si fata…

  • Arata bine, as face si eu, numai ca nu stiu exact cat inseamna in grame o cana.

    • Ana, o cana are cam 200ml lichid si cam 200g zahar :) Spor!

  • buna!! Abia astept sa incerc si eu aceasta reteta! Am vazut-o intr-un film si savurau toti aceasta painica de imi lasa gura apa….:D
    As vrea sa-ti propun ceva: nu ai putea introduce un buton de “printeaza reteta”? :D ar fi mult mai usor pt mine, pt ca le strang pe toate intr-un caietel…merci! Zi frumoasa!

  • si inca ceva…Mi-e rusine sa recunosc ca nu stiu… dar ce este acest chai si unde il gasesc? merci de intelegere! :D
    PS : imi place f mult blogul tau!!! felicitari!

    • Otilia, chiar planuiesc asta in viitorul apropiat. Fac zilele astea teste si vei vedea cand va intra in functiune si butonul de print.

      Chai se gaseste la Demmers si arata cam asa. E un amestec de mirodenii care se pune in lapte si se face un ceai foarte aromat. Eu am zis ca se potriveste perfect cu bananele si asa a fost. Multam de complimente, te mai astept pe aici! :)

Comentează si tu

Read more:
Chec cu kaki, migdale şi smochine

Ați auzit de kaki? Nici eu până acum câțiva ani când l-am văzut pe taraba aprozarului de unde îmi luam...

Close