Apă aromată și fructată

May 30, 2014
Bogdan

Proaspăt întors pe meleagurile natale, trebuia cumva să-mi astâmpăr pofta pentru toate bunătățile care se găsesc pe la noi vara. Așa că am purces la cea mai apropiată piață, cea de la Matache, și am făcut plinul cu căpșuni moi, cireșe zemoase, roșii cărnoase, soc parfumat și ierburi aromatice. Și cu atâtea arome proaspete, m-am gândit să pun în aplicare o idee văzută anul trecut pe Pinterest și să folosesc ingredientele astea la aromat apa noastră cea de toate zilele.

E o versiunea mai ușoară a limonadei îndulcită cu zahăr, o schimbare de la apa care ne hidratează verile toride. Și partea bună e că poți folosi toate fructele, ierburile sau și unele legume rămase prin frigider care și-au mai pierdut textura.

Eu am făcut 3 combinații, urmând să mai încerc și altele pe măsură ce apar alte fructe românești. Vă dau câteva idei de început, poate vă surâde vreuna:

- Sticla #1: flori de suc, felii de portocală, o linguriță de miere
Sticla #2: frunze de busuioc, flori de soc, felii subțiri de castravete
Sticla #3: felii de lime și cireșe (puțin crestate cu cuțitul)

Nu trebuie decât să combinați aromele ce vă surâd într-o sticlă mare de apă și să o lăsați la frigider 24 ore pentru ca aromele să se infuzeze. Și nu uitați să curățați citricele de coajă, ca altfel devine apa amăruie!

securedownload

Dacă ați încercat ideea, lăsați un comentariu că sunt curios să aflu de combinațiile voastre. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Da, e foarte draguta ideea asta, si eu am aflat de ea de pe undeva. O idee pe cat de simpla, pe atat de inovatoare! Eu am facut pana acum cu grapefruit si cu capsuni. Le si storc putin in apa din sticla, nu le arunc inauntru pur si simplu. Problema e ca niciodata nu am rabdare sa le las mai mult de cateva ore :)

  • Ideal pentru carafele de apa, mai ales in zilele toride (?!) cand pregatim cu/ pentru prieteni un gratar. Eu am combinat (CU MULT SUCCES) castravete, lamaie si menta. multam fain pentru inspiratie! voi incepe cu soc, castravete si busuioc!

    • Se gasesc flori de soc in Olanda? :)

  • M-am gandit si eu la aceasta idee, insa tot timpul m-am gandit ca daca las fructele acolo prea mult timp..apoi nu o sa imi mai placa gustul. Mai ales cu citricele…asa ca bun sfat am primit de la tine cu decojitul lor. Mercic de sfat Bogdan!

    • Cel mai bine e sa bei apa a doua zi dupa ce ai facut-o, am observat. Sau sa separi apa de fructe si sa le arunci.

Comentează si tu

Read more:
Curs de gătit la Veranda, Crowne Plaza

Am primit zilele trecute o invitaţie de a participa la prima dintr-o serie de lectii/demonstraţii de gătit organitate de Crowne...

Close